אוסטרליה מתכוונת לקבוע מגבלת גיל מינימלית לשימוש ילדים במדיה חברתית, תוך ציון חששות לבריאות הנפשית והפיזית. התוכנית עוררה תגובת נגד מצד פעילי זכויות דיגיטליות, שמזהירים כי הצעד עלול להניע פעילות מקוונת מסוכנת מתחת לאדמה.
ראש הממשלה אנתוני אלבנזה אמר כי ממשלת המרכז-שמאל שלו תערוך ניסוי אימות גיל לפני שתציג חוקי גיל מינימום לרשתות החברתיות השנה.
אלבנזה לא ציין גיל, אך אמר כי ככל הנראה הוא יהיה בין 14 ל-16.
"אני רוצה לראות ילדים יורדים מהמכשירים שלהם אל המגרשים, בריכות השחייה ומגרשי הטניס", אמר אלבנזה לתאגיד השידור האוסטרלי.
"אנחנו רוצים שיהיו להם חוויות אמיתיות עם אנשים אמיתיים כי אנחנו יודעים שהמדיה החברתית גורמת נזק חברתי", הוסיף.
החוק יציב את אוסטרליה בין המדינות הראשונות בעולם להטיל מגבלת גיל על המדיה החברתית. ניסיונות קודמים, כולל מצד האיחוד האירופי, נכשלו בעקבות תלונות על צמצום זכויותיהם המקוונות של קטינים.
מטא, הבעלים של פייסבוק ואינסטגרם, שגיל המינימום שלהן הוא 13, אמרה שהיא רוצה להעצים צעירים ליהנות מהפלטפורמות שלה ולצייד את ההורים בכלים לתמוך בהם "במקום רק לנתק גישה".
הבעלים של יוטיוב, אלפבית (GOOGL), לא הגיבה לבקשת תגובה, וטיקטוק לא הייתה זמינה באופן מיידי לתגובה.
באוסטרליה יש את אחת האוכלוסיות המקוונות ביותר בעולם, עם ארבע חמישיות מ-26 מיליון תושביה ברשתות החברתיות, לפי נתוני תעשיית הטכנולוגיה. שלושה רבעים מהאוסטרלים בגילאי 12 עד 17 השתמשו ביוטיוב או באינסטגרם, כך עולה ממחקר של אוניברסיטת סידני משנת 2023.
אלבנזה הכריז על תוכנית הגבלת הגיל על רקע חקירה פרלמנטרית על השפעות הרשתות החברתיות על החברה, ששמעה לעתים עדויות מרגשות על השפעות בריאות הנפש על בני נוער.
אבל החקירה שמעה גם חששות לגבי האם מגבלת גיל תפגע בשוגג בצעירים בכך שתעודד אותם להסתיר את פעילותם המקוונת.
"המהלך הזה של הברכיים… מאיים ליצור נזק חמור על ידי הדרת צעירים מהשתתפות משמעותית ובריאה בעולם הדיגיטלי, מה שעלול לדחוף אותם למרחבים מקוונים באיכות נמוכה יותר", אמר דניאל אנגוס, מנהל המרכז לחקר מדיה דיגיטלית באוניברסיטת קווינסלנד.
מאמר קשור המדע של השפעת המדיה החברתית על בריאות הנפש אינו חד משמעי כפי שתווית אזהרה עשויה לרמוז
רגולטור האינטרנט של אוסטרליה עצמה, נציב הבטיחות האלקטרונית, הזהיר ביוני במסמך שהגיש לחקירה כי "גישות מבוססות הגבלות עלולות להגביל את גישתם של צעירים לתמיכה קריטית" ולדחוף אותם ל"שירותים פחות מוסדרים שאינם מיינסטרים".
הנציבה אמרה בהצהרה ביום שלישי כי היא "תמשיך לעבוד עם בעלי עניין ברחבי הממשלה והקהילה כדי לחדד עוד יותר את הגישה של אוסטרליה לנזקים מקוונים", שיכולים "לאיים על הבטיחות במגוון פלטפורמות בכל גיל, לפני ואחרי אמצע שנות העשרה".
DIGI, גוף תעשייתי המייצג פלטפורמות מדיה חברתית, אמר כי הממשלה צריכה להקשיב ל"קולות מומחים כגון נציב הבטיחות האלקטרונית… מומחים לבריאות הנפש, כמו גם LGBTQIA+ וקבוצות שוליים אחרות שהביעו חששות לגבי איסורים כדי שלא נדחוף את ילדינו שלא במתכוון לחלקים לא בטוחים ופחות גלויים של האינטרנט".
CREADIT:CNN